Plasma Lift/Fibroplast - Huduppstramning


En revolutionerande elektrostatisk teknologi gör det nu möjligt att strama upp slapp hud både i ansiktet och på kroppen, utan vare sig kniv eller injektioner! Behandlingen är helt ytlig, dvs man sticker aldrig hål eller jobbar inuti huden.

Användningsområden:

 • Uppstramning av slapp hud på ansikte och kropp
 • Ögonlock
 • Påsar under ögonen
 • ”Kalkonhäng”
 • ”Hamsterpåsar”
 • Halsen
 • Kinderna
 • Läpplyft ”lip flip”
Korrigering av djupare rynkor, fina linjer och ojämn hy. Korrigering av ärr, bristningar, gropar och ojämnheter, ärr samt akne ärr. Korrigering av åldersfläckar, pigmentfläckar och stora porer.

Fördelar / Nackdelar


Fördelar – Behandlingseffekten:

 • Snabb läkning och återhämtning.
 • Ingen risk för infektioner.
 • Ingen risk för att ta bort för mycket hud.
 • Hudkvalitén på det behandlade området stärks.
 • Huden blir finare och jämnare.
 • Mest effektivaste metoden för huduppstramning efter kirurgi.
 • Omedelbar resultat.Nackdelar:

 • Svullnad som kan hålla i sig 3-4 dagar.
 • Små prickar till skorpor i ca 1 vecka.
 • Viss rodnad som kan hålla i sig 4-6 veckor.
 • Tillfälligt ljusare ton i huden på behandlat område kan upplevas av enstaka kunder, jämnar ut sig utan problem.
Tillfälligt mörkare ton i huden på behandlat område kan upplevas av enstaka kunder, jämnar ut sig utan problem.

Risk för mörk permanent pigmentförändring vid enstaka fall. De med naturligt brun och mörk hy har större risk för hyperpigmentation. ( Detta händer mycket sällan, det har med kundens hud och läkning att göra ) Skulle det hända så finns det andra lösningar för att få bort det mörka pigmentförändringen.

Så funkar det:


Plasma pennan har en tipp som konverterar ström till en elektrostatisk impuls. När tippen kommer nära huden skapas en syre-kvävemix som avger en blixt av plasmaljus. Under en tiondels sekund öppnas en mikrokanal i huden och värmen från plasmablixten gör att överflödig vätska ångas ut ur huden, vilket resulterar i en omedelbar åtstramning. Den ytliga ”skadan” som uppstår stimulerar hudens förnyelse av fibroblaster, som är en viktig del i hudens självläkning och kollagenproduktion.
Området som ska behandlas bedövas med kräm i 45 minuter innan behandlingen. Därefter ”bränner” man små prickar med plasma pennan över området som ska behandlas. Det finns tre olika tekniker med olika funktion beroende på behandlingsområde och syfte. Vid t.ex. ögonlockslyft bränner man små prickar i ett särskilt 5-punktsmönster, vilket är den mest effektiva metoden för åtstramning av huden.

Att tänka på:


1-3 st behandlingar på samma område under 1 år!

Plasma lift ger olika resultat på olika åldersgrupper. Som bäst resultat på åldersgrupper 18-40 år, huden återhämtar sig snabbare. För att behandla ögonlock ska man vara minst 21 år gammal. Övriga behandlingar minst 18 år. Kund kan göra fler behandlingar på samma område efter en och en halv månad. Åldersgruppen 18-40 återhämtar sig huden som helt efter 60 dagar. Åldersgruppen 50-70 återhämtar sig som helt efter 3 månader. Läkningsprocessen är dock 5-7 dagar för nästan alla.Efter behandlingen:

Direkt efter behandlingen syns de små brunaktiga prickarna tydligt och viss rodnad och svullnad kan uppstå. En del kunder får svullnad på över och under ögonlock upp till den tredje dagen. Eftersom behandlingen är ytlig och det inte blir några sår kan man mineral sminka över prickarna direkt efter behandlingen och under hela läknings perioden. Prickarna blir till torra små skorpor som faller av oftast efter 5-7 dagar. Svullnad kan uppstå de första 2-3 dagarna . Viss rodnad kan synas på huden i upp till 4-6 veckor efter behandlingen men den är minimal, det är olika från person till person och hudtyp, men går att sminka över utan problem med mineral smink. Det är viktigt att skydda den behandlade huden med hög solskyddsfaktor 50 om man ska vistas ute i solen. Den första månaden är som viktigast att skydda med solfaktor 50 då huden är känslig och jämförs med bebishud. Rek annars att skydda huden upp till 2 månader.

Resultat:

Beroende på hudtyp, ålder, område och behandlingens intensitet är resultatet individuellt. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle, så personer med mycket överflödshud kan behöva flera behandlingar. 2-3 behandlingar har visat sig vara optimalt för personer med väldigt mycket överflödig hud. Man kan dock se skillnad efter bara 1 behandling.

Hur många behandlingar behövs:
En behandling är vanligtvis tillräcklig för att uppnå önskade resultat. Och det fullständiga resultatet syns fullt efter 2 månaders läkning. Har man mycket tunga ögonlock eller mycket lös hud kan fler behandlingar behövas då det är begränsat hur mycket den krymper huden efter en behandling. Ytterligare behandling kan göras tidigast efter 2 månader.

Hållbarhet


Huduppstramningen som uppnås är permanent, dock fortsätter huden att åldras som vanligt efteråt. Kost, levnadsvanor och hudvård är faktorer som påverkar hudens åldrande och förutsättningar at
online-kontakt

Vill du boka datum för proceduren ?