Permanent hårborttagning


Hårborttagning med diodlaser är den senaste metoden för effektiv hårborttagning.

Den ersätter både den äldre metoden med ”ljusvågor” intensiv pulsad ljus (IPL) och rubinlaser, då diodlasern använder sig av mer energi och rätt puls- och våglängd för att på bästa möjliga sätt fokusera på permanent hårborttagning. Diodlaser är dessutom betydligt mycket säkrare och snabbare. På grund av sin inbyggda dubbla kylsystem blir behandlingen extra smärtfri och med en behandlingshastighet på 10 Hz (10 pulser i sekunden) bliren ca 66 % snabbare än ett vanligt IPL-system. Laserlampan passerar rakt igenom huden som leder oss till hårsäcken som värms upp till 70 grader Celsius och hårstrået dör.

Bakgrundsfakta


Håret är uppbyggd av keratin. Keratin är proteiner som även ingår i vår hud och naglar och har en slags skyddsfunktion.

Varje hårstrå består av döda keratinceller i tre olika lager. Det yttersta lagret är ett tunt skikt som skyddar lagret innanför, det vill säga cortex. Cortex innehåller melanin som avgör vår hårfärg. Det finns två typer av melanin, eumelanin som ger mörk hårfärg och pheomelanin som ger ljus hårfärg. Vitt eller grått hårstrå saknar melanin och är en följd på bland annat stigande ålder, stress eller sjukdom. Det innersta lagret kallas medulla som reflekterar ljus, här sker själva hårväxten på grund av celldelning.

Håret växer i tre olika växtfaser som bildar cykler, växande eller vilande. Växtfaserna kan variera beroende på vilket hårtyp du har. Under den anagena fasen sker snabb celldelning och hårsäcken får näring. Denna fas har en långsam växtcykel som gör håret längre och tjockare under en 2-8 års period, där ca 90 % av hårsäckarna är aktiva. Den katagena fasen pågår under en 2-4 veckors tid. Här slutar håret att växa men faller inte av. Den sista växtfasen heter telogena fasen, som även kallas vilofasen. I vilofasen är hårstrået ”vilande”, här sker i princip ingenting alls. Vilofasen kan pågå i 5-6 veckor, därefter faller hårstrået av och håret återgår till den anagena fasen.

Såhär går behandlingsprocessen


Behandlingen kan variera mellan minuter till timmar beroende på behandlingsområden som behandlas. Vi har dock möjlighet att dela upp behandlingen för dig som har tidsbrist. Antalet behandlingstillfällen kan variera från person till person, men vi brukar rekommendera mellan 5-8 behandlingar för att uppnå optimal effekt.

Ibland kan man efter några behandlingar uppleva att man helt plötsligt fått mer hår på vissa områden. Detta beror på att återstående hårsäckar i vilofasen aktiveras av laserlampan snabbare, än vad de skulle ha gjort utan laserbehandling. Men detta är positivt, då vi enklare reducerar de nyaktiva hårsäckarna vid nästa behandlingstillfälle!
online-kontakt

Vill du boka datum för proceduren ?