ANSIKTSRENGÖRING


Behandlingen börjar med en grundlig borttagning av ansiktsmakeup.

Sedan görs det en ansikts skrubb. Beroende på vilken tillstånd huden har, kan det vara granulär skrubb eller enzymatisk peeling. Efter peeling läggs en ansiktsmask som mjuknar upp huden. För att förbättra resultat används en ånggenererande maskin, den så kallade vapozon. Ångan riktas mot ansiktet. Förutom att förstärka ansiktsmaskens effekt har denna behandling också effekten av att öppna upp porerna . Nästa steg är manuell jakt på pormaskar. Efter det så desinficerars huden och en mild ansiktsmask appliceras som även drar ihop och stänger porerna.

Microdermabrasion


Huden är kroppens största organ och processar hela tiden nya hudceller, det vill säga att de döda och gamla måste bort.

En ung hy sköter detta av sig själv men ju äldre vi blir desto svårare har huden att sköta denna process. Även vid akne har huden behov av Microdermabrasion för att ta bort de döda hudcellerna som blockerar porerna och P. bakterien kan ta fart. Talget agerar nästan som ett klister och håller fast de döda hudcellerna. För att hjälpa huden använder vi Diamond Microdermabrasion som är en enkel och effektiv behandling för hudföryngring. Ett vakuumsug i kombination med ett diamantmunstycke slipar varsamt huden. OBS! Vi använder inga lösa kristaller. I och med att vi tar bort de döda hudcellerna som annars blockerar de efterföljande produkterna ges det nu möjlighet för produkterna att tränga ner på djupet och vara så effektiva som möjligt. Behandlingen ökar cellförnyelsen och stimulerar hudens egen läkningsprocess.

Kemisk peeling


Med aha-syror och TCA för hudbehandling, hudförbättring, hudföryngring, acne och pigmenteringar
Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring. Utvecklingen har gått framåt inom kemisk peeling och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras effekter. Många kemiska peelingar är aha-behandlingar, där en eller flera aha-syror ingår i den kemiska peelen.

Milda kemiska peeler används för allmän uppfräschning av huden, djuprening, för att få glans och lyster, minska porer och fina linjer och vid mild acne.

Lite starkare peeler passar för mer åldrad eller rynkig hud. Vi har också olika peeler för att behandla pigmenteringar och för oljig eller inflammerad acne. De starkaste peelerna har en klart föryngrande och utslätande effekt och kan också minska ärr och acneärr.

RETIX C


Xylogic behandling (ansikte, nacke och dekolletage)

Intensiv terapi ANTi-AGE med en komplex ActiCell ( retinol 4%, vitamin C 8% och antioxidanter 30% ).

Retix C stimulerar cellförnyelsen, tar bort döda hudceller, ger uppfriskande effekt, förbättrar elasticitet och densitet i huden, stimulerar återuppbyggnaden av kollagen och elastin. Effektivt jämnar hudstruktur, reducerar pormaskar, finare linjer och pigmenteringar.

Efter den professionella del av behandlingen i salongen, går kunden hem med en retinolmask (masken är genomskinlig), som man tvättar bort efter 6-8 timmar. Efter 2-3 dagar kan hudrodnad förekomma och huden brukar fjälla. Det tar ca 3 dagar (mest bekväma sättet att göra den behandlingen är onsdag eller torsdag, så att exfoliering processen faller under helgen).

Effekten synlig redan efter den första behandlingen men för bästa resultat rekommenderar jag att göra kur med 3-5 behandlingar en gång i månad.

Black Doll peeling


Laser Peeling (Carbon black Doll peeling )
Det här är den senaste trenden bland Hollywood-kändisar och den behandling de väljer innan de går ut på den röda mattan. Behandlingen ger en djup rengöring och exfoliering av huden. Felfritt slät porslin-dock hud gör att du ser utvilad, hälsosam och fräsch ut.

“Carbon Laser Skin Rejuvenation” – som vi tekniskt kallar det, är en icke-invasiv och smärtfri laserbehandling med toppmodern Q-switchad Nd-Yag Laser-maskin som producerar korta, snabba och högintensiva ljuspulser med maximal kapacitet för behandling av täppta porer och det övre hudskikten.

 • Stramar åt utvidgade porer
 • Minskar akne, ärr och missfärgningar efter akne
 • Avlägsnar döda hudceller från det ytliga hudskiktet
 • Stimulerar tillväxt kollagen (hudföryngring)
 • Förbättrar hudens struktur
 • Minskar fina linjer och rynkor
 • Återställer en jämn hudyta
 • Rensar porerna för att hjälpa till att minska pormaskar och whiteheads

RF Microneedling


RF Microneedling en ny metod med mikro nålar och RF (Radio frekvens)

Thermage RF är en mycket effektiv metod som föryngrar, bygger om och lyfter huden.
I takt med att vi blir äldre tappar huden sin elasticitet och vi får rynkor och slappare hud. Det är även vanligt att huden på magen efter en graviditet är slapp och rynkig. Med Thermage RF blir huden blir uppstramad, rynkor och djupa veck reduceras. Du kan uppnå ett ansiktslyft utan kirurgi och ansiktets konturer återfår sina former. Noggrant kontrollerad RF energi skickas direkt ner till ett specifikt djup i huden med minimalt invasiva mikronålar. Passar alla hudtyper och hudfärger och kan göras året om. En äldre typ av RF Microneedling maskiner heter Thermage och den behandling är väldigt stark. Behandling med Thermage RF är mer skonsam och har mindre risk för biverkningar, men behöver göras fler gånger. Maskinen vi har är Thermage RF.

Thermage RF föryngrar, bygger om och stramar upp huden:

 • Ansikte, hals, dekolletage
 • Rynkor under ögonen
 • Svårbehandlade ärr, akneärr
 • Bristningar, även gamla bristningar
 • Gravidmage i kombination med vitamincocktail
 • Lös hud efter viktnedgång
 • Rumpa, mage
 • Överarmar och lår
 • Knä
 • Minskar porer
När syns resultatet?

Det första resultatet är synligt omedelbart och huden känns genast stramare för att kollagenfibrerna drar ihop sig av värmen. Den effekten släpper vanligtvis inom 2 veckor och cellförnyelsen sätter igång och pågår mellan 4-12 månader vilket krävs för att huden ska tillverka nya och starka kollagen och elastinfibrer. Resultatet efter avslutad kur kan tidigast bedömas efter 6 månader och varierar beroende på ursprungsformen av din hud, ålder, livsstil, efterbehandlingsrutin, hormoner, mm. Då vår hud och föryngringsförmåga är mycket individuell kan man aldrig säkert garantera vilket slutresultatet blir, men vår erfarenhet och studier har visat mycket goda resultat med Thermage.

Hur länge håller resultatet?

Resultatet består i flera månader och upp till 5 år om du upprätthåller resultatet ca varannan till var tredje månad. För att få ett långt och varaktigt resultat ska du följa läkarens rekommendationer. Det är mycket viktigt återfuktning av huden minst morgon och kväll efter Thermage RF med anpassad efterbehandlings-kräm. Hur går behandlingen till?

En handenhet med mikronålar kopplad till en dator läggs emot huden. Du känner en pirrande värme i huden, men den avtar omedelbart efter att behandlingen upphört och medför på sin höjd en lättare rodnad. Behandlingen arbetar genom att hetta upp den djupa delen av hudens kollagen och bindväv, underliggande muskler och din fettvävnad.

Vad ska jag tänka på efter behandling med Thermage RF?

Efter behandlingen bör du undvika direkt solljus, solarium, bastu, alkohol, rökning och stark mat i 7–10 dagar. Smörj huden morgon och kväll med anpassad efterbehandlingskräm. Du får individuella råd för just din hudtyp av vår läkare under behandlingen. Du kan känna dig varm och känna lite stickningar, svullna upp och vara röd. Använd inte makeup förrän dagen efter. Det är normalt huden blir torr och flagnar något de första två veckorna efter behandling – se till att återfukta huden ofta.

Microneedling


Under behandlingen används tolv sterila engångsnålar som gör upp till 1 300 hål i huden per sekund med en automatisk vibrerande funktion.
Detta stimulerar nyproduktion av naturligt kollagen samtidigt som fina microkanaler skapas i huden. Dessa kanaler ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt.

Microneedling skapar ett effektivt upptag av behandlingspreparat på djupet i huden vilket ökar hudens produktion av naturliga elastiska komponenter. Genom detta förbättras och föryngras hudens struktur. Effekten av behandlingen kan jämföras med fraktionerad laserbehandling dock med färre biverkningar och minimal återhämtningstid.

Behandlingen kan utföras på alla hud typer.

Microneedling behandling rekommenderas till:

 • fina linjer och rynkor, inkl. runt mun och ögon,
 • huduppstramning och hudföryngring,
 • stora porer, acne ärr, milier.
 • pigmenteringar, samt ärr.

Dermaplaning/ Skalpell peeling


Dermaplaning är en avancerad skalpell-peel för den kräsne som vill få ny hud med fantastisk glow! Hollywoods absoluta favorit vad gäller skönhetsbehandling. En effektiv behandling utan någon konvalescenstid.

Hela ansiktets översta hudlager exfolieras med en tunn skalpell vilket gör att alla döda hudceller avlägsnas effektivt, cellförnyelsen sätts igång och vellushår avlägsnas (persikofjun).

Du får en extremt len, uppstramad hud med fantastisk lyster.⠀

Skalpellpeeling passar alla hudtyper/åldrar och kan göras året runt, passar utmärkt för dig som vill ha omgående med lyster och en perfekt make-up applicering.
online-kontakt

Vill du boka datum för proceduren ?